"שלושה רגשות עזים , פשוטים אך כובשים , משלו בחיי :
תשוקה לאהבה , תאווה לידע , וחמלה מייסרת כלפי הסבל האנושי ."
האכזריות הבלתי נתפסת של אירועי ה-7 באוקטובר בעוטף עזה, רמיסת כבוד האדם, העינוי והרצח, ובנוסף המצב המלחמתי המתמשך ואי הוודאות, מעלים בקרבנו, מורים ותלמידים כאחד, רגשות, שאלות ותהיות אשר פעמים רבות מתבררות בתחומי הדעת ההומניסטיים. עם זאת, בשל אותה תחושת שבר וחירום המאפיינת תקופות מסוג זה, לימודי הרוח נחשבים לא פעם כ-"בלתי שימושיים". לכן, היו לנו חשוב בתחנת רוח, להציע מספר המשגות ומספר כיוונים פדגוגיים המתאימים לעת הזו.
אנחנו חיים ביקום בן פחות מ-14 מיליארד שנים, על כוכב לכת שנוצרו בו בצירוף מקרים ממוזל תנאים ליצירת חיים, וכן - אנחנו תוצר של התפתחות אבולוצינית הדרגתית. במערכת החינוך בישראל, סיפור המוצא של היקום ושל האדם לא מסופר באופן רציף וברור. לטענת הכותבים, דווקא בזמן משבר, לימוד "היסטוריה גדולה" יכול להוות מרחב בו התלמיד יכול לבצע רפלקציה עמוקה על זמננו ועל תמונת העתיד האפשרית לבני האדם בכלל ובאיזורנו בפרט.
אסף דה פריס טוען כי השיח החינוכי בימינו שוחק את מעמדם של לימודי הרוח ומקשה על יצירת מסגרת חינוכית, לימודית ותרבותית שתהווה עבור הלומדות והלומדים קרקע פורייה למשמעות ולהנאה מהטובין הפנימיים של לימודים אלו. שחיקה שנוצרת בגלל שיח המיומנויות בחינוך, המהווה נדבך מרכזי ב"גל השלישי" ברפורמות בחינוך ומשפיע על כל מרכיבי היסוד של המעשה החינוכי– המורים, תכניות הלימודים, התלמידים והסביבה. מומלץ לקרוא!
"בני אדם זורים בכל יום לרוח, בכוונה ולפי תומם, מלים חמרים חמרים, אותן ואת צרופיהן השונים, ורק מועטים מהם יודעים או מעלים על לב מה היו המלים ההן בימי גבורתן."
פודקאסטים מהווים דרך נפלאה ללמוד וללמד. כנסו למרחב הפודקאסטים שלנו הכולל את הפודקאסט "רוח בחינוך" ועוד המלצות שוות במיוחד, להעשרת הידע שלכם ושל תלמידיכם.
לסביבת הפודקאסטיםהעיר תל אביב יפו מהווה מרחב מופלא ללימודי רוח וחברה. בקרוב ירוכזו פה רעיונות ומשאבי הוראה לסיורים וללמידה חוץ כיתתית בעיר בתחומי הדעת השונים.
לסביבת תל אביב יפו כמרחב למידה (בקרוב)קירות בית הספר דלים ברוח? נמאס לכם ממשפטי מוטיבציה ריקים? צריכים רעיונות לעיצוב כיתת החינוך שלכם ברוח הומניסטית? הגעתם למקום הנכון!
לסביבת הומניסטיקה על הקירבסביבה זו תוכלו למצוא משאבי הוראה, מדריכים למורה ורעיונות להערכות חלופיות בתחומי הרוח והחברה.
לסביבת הערכה חלופית" אני כותב. אני מרגיש את שפע האפשרויות שקיימות בכל מצב אנושי.
את היכולת שלי לבחור ביניהן. את מתיקות החירות, שחשבתי שכבר אבדה לי.
אני מתענג על עושרה של השפה האמיתית, האישית, האינטימית.
אני נזכר בעונג הנשימה הנכונה, המלאה, כאשר אני מצליח להימלט מן
הקלסטרופוביה של הסיסמה והקלישאה. פתאום אני מתחיל לנשום בשתי הריאות. "